עיצוב גינה בזכרון יעקב

תכנון גינה קלת תחזוקה וחסכנית במים

עיצוב גינה מקצועי מאפשר לקבל גינה קלה לתחזוקה, שדורשת תחזוקה בתדירות נמוכה. גינה יפיפיה שמשרתת את בעליה במקום שהם ישרתו אותה, ונותנת המון הנאה מהחדר החיצוני הירוק והפורח.

עיצוב גינה קלה לתחזוקה

יש הרבה אנשים שחושבים שלהיות בעל גינה משמעו לעבוד בפרך בתחזוקה שלה, או לשלם הון עתק לגננים שיתחזקו אותה בתדירות גבוהה באופן שוטף.

בגינה מתוכננת נכון כל זה לא קורה!

בגינות שלי ושל רבים מעמיתי הצורך בתחזוקה פוחת. פרט לדשא שדורש כיסוח תדיר, שאר הגינה דורשת תחזוקה של פעם בחודשיים. אין צורך להדביר. כמות הגיזומים מינימאלית. אין לכלוך ואין צורך לנקות הרבה.

מהי גינה קלה לתחזוקה?

זוהי גינה שמשרתת את בעליה, במקום שהם ישרתו אותה. היא דורשת פעולות תחזוקה מינימאליות. מעט גיזומים, מעט ריסוסים, מעט עבודות ניקיון. 

ירוק יותר,  אקולוגי יותר

המגמה האקולוגית והתכנון הירוק מאפשרים עיצוב גינות קלות לתחזוקה. זה מתבטא בבחירת צמחים חסכוניים במים, בשימוש בחיפויים המפחיתים התאדות, בשימוש בעצי צל נשירים המאפשרים חסכון אנרגית חשמל לקירור בקיץ ולחימום בחורף.

בחירת צמחים נכונה – פחות הדברה, פחות תחלופה, פחות גיזום

יש חשיבות לבחירת צמחים עמידים יותר לתנאים המקומיים ללא צורך בטיפולים.  הצמחים מושארים במראה טבעי. התוצאה היא גינה קלה לתחזוקה.

שילוב עונתיים בגינה יהיה בכמות מינימאלית. עונתיים דורשים תחלופה גבוהה, אבל קשה מאד לוותר עליהם לגמרי. אני מציעה לשלב אותם בעיקר במיכלים ובעציצים. שם קל מאד להחליף אותם בכל עונה, והעבודה אינה רבה מידי.  ביחס עלות-תועלת זה משתלם.

גינה ארץ ישראלית היא גינה עם צמחיה המתאימה למקום ולתנאים, חומרים מקומיים והתחשבות בסביבה. זה הופך אותה להיות קלה יותר לתחזוקה. 

בתכנון גינה קלה לתחזוקה משלבים שיחים ועצים שגודלם הטבעי מתאים למקום, וכך חוסכים הרבה עבודות גיזום. 

התחשבות בשכנים – הנאה משותפת ומניעת סכסוכים

בגבול המשותף עם השכנים שותלים עצים ושיחים שלא יסתירו להם את הנוף ולא ילכלכו להם את שטחי הריצוף. כך מונעים מריבות שכנים ומונעים את הצורך לגזום בתדירות גבוהה לדרישות השכן.

כל שכן נהנה מהגינה של שכנו, וכך ההנאה מוכפלת.

עלים נושרים כחיפוי – להפוך לימון ללימונדה

במקום להתיחס לעלים הנושרים כלכלוך, מתיחסים אליהם כאל חיפוי קרקע אורגני שיתרונותיו ברורים. מכוונים את רוב הנשירה מעל שטחי גינון ולא מעל שטחים מרוצפים. כך אין צורך לנקות "לכלוך".

יש שימוש הולך ונרחב בגינון אורגני, בעיקר בשימוש בקומפוסט מתוצרת ביתית – בבחינת "להחזיר לאדמה מה שלקחנו ממנה". קראו כאן על הקומפוסט.

מיעוט בהדברה – סביבה בריאה, צמחים בריאים

בגינה אקולוגית הצורך בריסוסים פוחת בצורה משמעותית.

בחירת הצמח הנכון למקום הנכון, ויתור על צמחים רגישים במיוחד או כאלה שלא מתאימים למקום, תוך שימוש בפתרונות אורגניים לדחיית מזיקים (כמו צמחים מסוימים שדוחים אותם) מאפשרים לצמחים להיות בריאים בלי רעלים. 

יוצרים מרחב נקי מרעלים עד כמה שניתן (כולל משאבת דשן מיותרת) . ממעטים בחומרי הדברה ובמקומם שימוש בחומרים נכונים. 


לסיכום: בתכנון נכון ניתן לקבל גינה קלה לתחזוקה, שדורשת תחזוקה רק פעם בחודשיים. גינה יפיפיה ופורחת שמשרתת את בעליה במקום שהם ישרתו אותה, ונותנת המון הנאה מהחדר החיצוני הירוק והפורח. 

רחבת אבן בגינה

אילו נוצר הגנן מראשית קיום העולם בתהליך הברירה הטבעית, היה כנראה מתפתח למין כלשהו של חסר חוליות. לשם מה, בעצם, לגנן גב? כנראה רק כדי שיתיישר מידי פעם בפעם ויאמר, "כמה שכואב לי הגב!"
/ קארל צ'אפק, שנת הגנן

כתבה:  
מיכל אליעד, עיצוב גינות ואדריכלות נוף ©

שתפו את המאמר הזה:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print
דילוג לתוכן